Події
29 грудня 2016
Перше засідання суду у справі про квартиру Лещенка не відбулося
Суддя каже, що вперше розглядатиме справу за занадто великий подарунок нардепу.
news-image

Сьогодні у Печерському суді Києва мало відбутись перше засідання у справі про порушення нардепом Сергієм Лещенком встановлених законом обмежень щодо одержання дарунка, але засідання перенесли. Як передає ТСН, напередодні суду повідомили, що адвокат Лещенка не зможе бути присутнім на засіданні через те, що на цей час має з'явитись на допит у іншій справі, і попросили суд перенести засідання, повідомляє «Є!»

Наступний розгляд призначений аж на 25 січня, оскільки до цього часу суддя Володимир Карабань, який розглядатиме справу, обтяжений іншими справами.

Як розповів журналістам сам суддя, це перший випадок, коли в суді розглядається справа за цією статтею.

Нардеп телефоном повідомив, що дійсно його захисник не міг взяти участь у засіданні, оскільки задіяний у розгляді кримінальної справи.

Як відомо, самого нардепа звинувачують у адміністративному правопорушенні. Адвокат депутата Дмитро Гнений каже, що подарунку нардеп не отримував, а знижка була встановлена забудовником для всіх і подарунком бути не може.

Також він розповів ТСН, що його підзахисному нині не загрожує навіть штраф. За подібне правопорушення передбачається штраф у 1700 грн, але розгляд справи мав би відбутись не пізніше трьох місяців після кінця слідства.

Цей строк давно вийшов, тому штрафу не буде, а суд дасть правову оцінку - чи було скоєне правопорушення, чи ні.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції виявило порушення під час купівлі нардепом Сергієм Лещенком квартири, а саме порушення встановлених законом обмежень щодо одержання дарунка. У протоколі зазначається, що Лещенко одержав подарунок у вигляді знижки на вартість квартири, яка була надана забудовником. Будучи на момент придбання неруxомості нардепом, він одержав подарунок, вартість якого у 1307,43 разів перевищила мінімальну заробітну плату (загальна сума знижки склала 1 млн 801 тис. 648 гривень).

Читайте також: Володимир Кличко у дитинстві писав новорічні бажання на папері та з'їдав їх
Читайте також: Стало відомо, скільки чиновників стратив Кім Чен Ин з моменту приходу до влади
Читайте також: Померла мати актриси Керрі Фішер - принцеси Леї