Війна
29 грудня 2016
РФ незаконно утримує понад 40 українців
Держава-агресор незаконно утримує на своїй території не менше 17 громадян України, ще 27 - в окупованому Криму.
news-image

Росія утримує на своїй території з політичних мотивів як мінімум 17 громадян України, ще 27 українців безпідставно затримані і заарештовані в окупованому агресором Криму, передає «Є!», посилаючись на Міністерство закордонних справ України. 

"МЗС України висловлює категоричний протест Російської Федерації в зв'язку з триваючими репресіями, незаконними затриманнями, обшуками й арештами, а також тортурами і жорстоким поводженням щодо громадян України. Незважаючи на численні заклики України та міжнародної спільноти з вимогою негайно звільнити незаконно утримуваних і засуджених українців, російське керівництво продовжує порочну практику використання громадян України як заручників своєї агресивної політики проти нашої держави", - йдеться в заяві.



Як відзначають в МЗС, Москва продовжує ігнорувати взяті на себе зобов'язання в рамках мінських домовленостей щодо обміну заручників і незаконно утримуваних осіб за принципом "всіх на всіх". 

"Хоча в Україну і повернулися шестеро бранців, їх кількість не зменшилася, а, навпаки, зросла: зараз нам відомо про політично вмотивоване утримання на території держави-окупанта, щонайменше, 17 українців. Ще більше наших співвітчизників безпідставно затримані і заарештовані на окупованому кримському півострові. Понад сто українців в жахливих умовах утримуються російсько-терористичними силами в окупованих районах Донецької і Луганської областей", - підкреслили в міністерстві.