Україна
29 грудня 2016
Нинішня шкільна освіта в Україні далека від реального життя, – педагог
В учня намагаються «увіпхнути» якнайбільше інформації, зовсім не пояснюючи, як нею користуватися.
news-image

Нинішня шкільна освіта відірвана від реального життя. В учня намагаються «увіпхнути» якнайбільше інформації, зовсім не пояснюючи, як нею користуватися, і навіщо вона йому на майбутнє.

Таку думку висловив директор київської школи №148, член колегії Міносвіти Сергій Горбачов, передає «Є!», посилаючись на ZIK.

Розмова про дванадцятирічну школу – все одно, що суперечки про те, яка дорога краща, між людьми, які не розуміють, куди вона веде.

«Треба усвідомити, чого ми взагалі хочемо досягти і куди хочемо вивести дитину на момент закінчення школи. Тут ховається перша проблема, яку треба вирішувати терміново – зміст освіти», – впевнений педагог.

Адже освіта зараз відірвана від реального життя. Тож важливим є формування концепції нової школи, яка б розставляла зовсім інші акценти – головним є не знаннєвий підхід до навчання, а компетентність людини.

«У дитину потрібно не лише запхнути купу якоїсь інформації, а й навчити нею користуватися. Людина має виходити зі школи, розуміючи, що вона робить, і навіщо це їй. Вона має бачити: те, чому її вчать, дійсно потрібне у житті», – зазначив Горбачов.

Для заохочення учнів є різні педагогічні технології. Головне, щоб інструмент, яким досягають освітньої мети, завжди корелювавсь із тим, що отримаємо на виході.

«Концепція нової української школи саме це і ставить на меті – зробити так, щоб людина відчула, навіщо вона вчиться», – наголосив Сергій Горбачов.