Кабмін пропонує дозволити приватизацію 927 нових об'єктів
Законопроект також встановлює тимчасовий захист підприємств від неприватизаційних процедур відчуження їх майна
news-image

Кабінет міністрів пропонує скоротити перелік заборонених до приватизації в Україні об'єктів з 1478 до 551, з яких 273 знаходяться на окупованій території Криму і Севастополя.

Відповідний законопроект зареєстрований у Раді в ніч на вівторок, повідомляє "Єдність" з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, законопроект передбачає виведення виробництва спирту за межі держмонополії та впровадження конкуренції в галузі в період до 2020 року.

Крім того, документ встановлює тимчасовий захист підприємств від неприватизаційних процедур відчуження їх майна, зокрема, в процедурах банкрутства.

Також передбачено зупинити провадження у справах про банкрутство підприємств і ввести мораторій на порушення таких справ строком на 3 роки.

У списку акціонерних товариств, держпакети акцій яких, згідно з документом, не підлягають приватизації і держпідприємств, які можуть бути корпоратизовані, залишаються, зокрема, "Укргідроенерго", "Турбоатом", "Нафтогаз України" з доньками "Укртрансгаз" і "Укргазвидобування", "Енергоатом", "Укртранснафта", залізниці, аеропорти "Бориспіль" і "Львів", "Науково-виробничий комплекс газотурбобудування (НВКГ) Зоря-Машпроект", Ощадбанк і Укрексімбанк, а також ДПЗКУ, київський завод "Радар" і ДХК "Артем".

Підприємства вугільної промисловості і теплоенергетики в переліку відсутні.