Війна
30 грудня 2016
Що означає дозвіл збивати авіацію в українському повітряному просторі? - у ВПС дали пояснення
Постанова удосконалить порядок виконання бойових завдань.
news-image

Нова постанова Кабінету міністрів України дозволяє використовувати засоби і сили, які зосереджені в зоні проведення АТО і відкривати вогонь по безпілотних літальних апаратах, що порушили повітряний простір. Про це розповів прес-офіцер командування Повітряних сил Роман Юрчило, передає "Обозреватель", повідомляє «Є!»

Ця постанова удосконалить порядок виконання бойових завдань черговими силами з ППО України. Крім того, вона уточнює завдання із використання засобів і способів повітряної оборони. Тобто фактично ця постанова дозволяє використовувати засоби і сили, які зосереджені в зоні проведення АТО.

Також використовувати сили та засоби інших військових формувань, у тому числі відкривати вогонь по безпілотних літальних апаратах, які порушують наш повітряний простір, — пояснив Юрчило.

За словами прес-офіцера ВПС України несуть цілодобове бойове чергування із захисту повітряних кордонів нашої держави й готові до адекватної відповіді у разі їхнього порушення противником.

Чергування несуть підрозділи зенітно-ракетних військ, зенітно-ракетні системи С-300, БУК. А також відповідні сили й засоби радіо-технічних військ, якими відстежується весь периметр повітряного простору й певні сили бойової авіації, яка несе чергування на спеціальних аеродромах, — розповів він.

Як повідомлялося, 29 грудня уряд дозволив військовим збивати літаки, які порушують державні кордони України або здійснюють терористичні дії.

Читайте також: «Ми не здамося без бою» - в «1+1» назвали бенефіціара
Читайте також: Місія ОБСЄ зафіксувала машину «вантаж 200» на кордоні з РФ
Читайте також: Обама: Під нові санкції проти РФ потрапили ГРУ і ФСБ