Політика
30 грудня 2016
«Відстрочка безвізу для України через вибори у Франції - спекуляція» - посол Франції
На думку Ізабель Дюмон, ця інформація не має ніякого зв'язку з реальністю.
news-image

Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон заявила, що відстрочка безвізового режиму для України через президентські вибори у Франції - це спекуляція. Про це вона сказала в інтерв'ю Укрінформу, передає«Є!»

Це спекуляція, - сказала Дюмон про затвердження про те, що відстрочка "безвізу" для України пов'язана з виборами у Франції.

Відповідаючи на питання, звідки з'являються спекуляції посол сказала:

Ви самі знаєте. Вибачте, але я ж не можу коментувати спекуляції, які не мають ніякого зв'язку з реальністю.

Що стосується майбутнього переговорів в нормандському форматі після президентських виборів у Франції навесні 2017 року, посол вважає, що говорити про наслідки, якою буде політика після виборів все-таки дуже рано.

В цілому ж я можу сказати, що зазвичай у французькій системі зовнішня політика мало змінюється. Є, звичайно, нюанси. Але оскільки Франція відіграє значну роль на світовій арені, то в основі її зовнішньої політики знаходяться тверді загальні принципи - це захист прав людини, захист міжнародного права, ну і природно захист національних інтересів. Тому і після будь-якої зміни уряду ці базові принципи зберігаються, все робиться на основі базових принципів, - додала вона.
Читайте також: Обама: Під нові санкції проти РФ потрапили ГРУ і ФСБ
Читайте також: Що означає дозвіл збивати авіацію в українському повітряному просторі? - у ВПС дали пояснення
Читайте також: Поліція відмовила Кіркорову в порушенні справи проти Дідьє Маруані