Спорт
31 грудня 2016
У Міжнародному олімпійському комітеті обіцяють ввести нові санкції проти Росії за допінг
При МОК будуть створені дві спеціальні комісії.
news-image

Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах відзначив, що спроби російських спортсменів, взяті під час Олімпіади в Сочі і Лондоні, пройдуть повторну перевірку.

Проти Росії будуть введені нові санкції за вживання російськими спортсменами допінгу.
Про це в п'ятницю заявив в своєму новорічному привітанні президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах, повідомляє "Німецька хвиля", передає «Є!».

Він уточнив, що при МОК будуть створені дві спеціальні комісії, які нададуть право всім сторонам висловити свою думку. Після цього, за словами Баха, комітет прийме заходи і введе нові санкції.

При цьому президент МОК відзначив, що 254 проби російських спортсменів, взяті під час Олімпіади в Сочі 2014 року, пройдуть повторну перевірку. Також перевірять всі проби російських атлетів, які брали участь в Олімпійських іграх 2012 року в Лондоні.

Допінговий скандал навколо російського спорту почався в листопаді 2015 року, коли Всесвітнє антидопінгове агентство (ВАДА) опублікувало доповідь, в якій звинуватило РФ в державну підтримку допінгу. У звіті зазначалося, що російські спецслужби покривали системне застосування допінгу російськими спортсменами, допускали "пряме залякування і втручання" в роботу акредитованої ВАДА антидопінгової лабораторії в Москві.