Суспільство
23 грудня 2014
У Пакистані стратять понад 500 людей
Найближчими днями у Пакистані стратять понад 500 людей, яких засудили до найвищої міри покарання.
news-image

17 грудня прем'єр-міністр Пакистану Наваз Шаріф зняв мораторій на страту, що діяв в Пакистані з 2008 року, пише "Є"(єдність.інфо) із посиланням на 5 канал.

Це рішення було прийнято після атаки бойовиків 16 грудня на одну зі шкіл міста Пешавар. Тоді жертвами теракту стали 148 осіб, у тому числі понад 130 дітей.

Четверо засуджених за напад вже були страчені.

У понеділок президент Мамнун Хусейн відхилив понад 50 прохань про помилування засуджених за злочини, пов'язані з тероризмом.

Також було прийнято рішення про скорочення до трьох днів терміну між вироком до повішення і виконанням покарання. Це означає, що засуджені до смерті можуть бути страчені в будь-який момент.

Влада Пакистану заявила, що відновлення смертної кари - необхідна міра в боротьбі з ісламістами.

За даними міжнародної неурядової організації Amnesty International, за час дії мораторію на смертну кару до смерті в Пакистані були засуджені понад 8000 осіб, але у виконання були приведені тільки два вироки, винесених військовим трибуналом в 2012 році. При цьому наголошується, що близько 10% засуджених на смертну кару в країні проходять за статтею "Тероризм", яка, як зазначають правозахисники, має дуже широке тлумачення.