Україна
2 січня 2017
Оприлюднено рейтинг українських міст, де комфортно жити
Київ виявився на 9-й позиції.
news-image

В Україні склали рейтинг міст за комфортом життя. У лідерах опинилися Вінниця і Харків, в аутсайдерах - Запоріжжя і Кропивницький. "Сегодня" проаналізувала список і дізналася, де і чому в Україні жити добре, передає «Є!»

Рейтинг склали по результатам опитування сайту безкоштовних оголошень olx.ua. Всього опитали 33 тис. українців. Вони ставили бали за десятьма критеріями: чистота міста, зручність транспортної інфраструктури, робота комунальних служб, доброзичливість жителів, вартість життя.

Максимальна кількість очок, які могли набрати те чи інше місто, обмежувалося 70. Вищий бал жодне місто не отримало.

Ближче всіх до максимального показника наблизилася Вінниця, набравши 50 балів. Місто стало кращим в шести категоріях. Його вважають найчистішим в країні, а вінничан - найбільш чуйними.

"Срібло" отримав Луцьк з кращою спортивною і розважальною інфраструктурою.

На третьому місці - Харків. Замкнули п'ятірку Рівне та Львів.

Серед аутсайдерів рейтингу - Запоріжжя з поганою екологією і Дніпро, де українців не влаштовує дефіцит спортивних і культурних закладів. Третє місце з кінця поділили Житомир і Херсон. Там відзначені проблеми з екологією, безпекою та інфраструктурою.

Найгірше до сусідів відносяться в Житомирі та Івано-Франківську - вони стали одними з найбільш недружніх. Найбруднішими містами українці назвали Херсон і Миколаїв. Разом з тим краща інфраструктура для дітей - у Вінниці та Харкові, а найбезпечнішим визнали Чернівці.

Рейтинг не залежить від середньої зарплати в регіоні. Київ, де традиційно найвищі зарплати, виявився на 9-й позиції. Хоча середній оклад в столиці майже вдвічі вищий, ніж у Вінниці - 8751 грн проти 4379 грн.

При цьому перша трійка за цим показником серйозно поступається головним аутсайдерам: якщо в Запоріжжі отримують в середньому 5,3 тис. грн, то в Тернополі 3,7 тис. грн.

 

Читайте також: Жителі села, що не хотіли перейменовувати вулицю на честь Леннона, прислали Москалю листівку з The Beatles (фото)
Читайте також: Зеленський, Джамала і паралімпійці виконали гімн України (відео)
Читайте також: П’ятеро «сталкерів» пробрались у зону ЧАЕС, щоб відсвяткувати Новий рік