Суспільство
3 січня 2017
Доник про скандал з нагородженими військовими: Справа в офіцерах родом з СРСР для яких солдат - синонім слову лайно
Ставлення до солдата у нас до сих пір як в РККА, - Доник.
news-image

Харківський волонтер, який надає допомогу силам АТО Роман Доник прокоментував в Facebook повідомлення про те, що церемонія вручення державних нагород у Маріуполі Донецької області, на яку 31 грудня прилетів президент України Петро Порошенко, перетворилася в показуху, а представлених до нагород тримали на холоді, після чого залишили зустрічати Новий рік прямо на маріупольському аеродромі.

Я не знаю деталей. Але я знаю, що подібне могло бути. Тому що ставлення до солдата у нас до сих пір як в РККА. І справа не в Порошенку. Справа в системі, яка не змінилася. Справа в офіцерах родом з СРСР для яких солдат - синонім слову говно. Їх багато. Їх навіть більше ніж ви думаєте. Просто вони зараз зачаїлися, - зазначив він.

Волонтер зазначив, що в українській армії зараз змінилася тільки зарплата і назва - контрактна.

В іншому РККА домінує. Тому що це в порядку речей підготувати поламану техніку для передачі і після знятих кадрів, забити на неї. І точно так само забити на бійців, як тільки виїхали вищі начальники. Ось такі речі потрібно розслідувати і випалювати розпеченим залізом , - підкреслив він.

Доник додав, що сподівається, що в результаті розслідування цього інциденту "злетять погони хоч у кого-то.

Читайте також: Військових, яких 31 грудня нагороджував Порошенко, залишили зустрічати Новий рік в холодному ангарі - соцмережі