Політика
3 січня 2017
Порошенко подякував США за демократичне співробітництво
Порошенко наголосив, що США залишаються надійним та стратегічним партнером України.
news-image

Про це йдеться у привітанні президента України Петра Порошенка з нагоди 25-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між Україною та США, передає «Є!», посилаючись на УНІАН.

«З моменту визнання незалежності України Сполучені Штати залишаються надійним та стратегічним партнером України як на двосторонньому рівні, так і в рамках міжнародних організацій. А між двома державами закладено справжнє демократичне партнерство, у рамках якого США продовжують надавати неоціненну практичну допомогу у розбудові державних інститутів, громадянського суспільства, ринкової економіки та зміцненні безпеки нашої країни», - зауважив глава держави.

 

«Відмовившись від третього в світі ядерного арсеналу та великих обсягів звичайних озброєнь, а також від запасів високозбагаченого урану, Україна відіграє історичну роль в укріпленні глобальної стабільності та режиму нерозповсюдження ядерної зброї. Це були непрості рішення, але Україна прийняла їх, покладаючись на запевнення та безпекові гарантії іноземних партнерів, у першу чергу США», - додав Порошенко.

Він особливо подякував за незмінну двопартійну підтримку з боку США суверенітету і територіальної цілісності України у часи російської агресії, «коли українська держава захищає ключові принципи свободи та демократії, які власне заклали фундамент успіху та сили американської народу».

Також президент запевнив у твердій налаштованості України й надалі активно розвивати відносини стратегічного партнерства зі США, спрямовані на поглиблення всебічного конструктивного співробітництва у політичній, безпековій, економічній та гуманітарній сферах.

Як повідомлялось, Сполучені Штати Америки в новому році приділятимуть більше уваги стримуванню Росії. Про це сенатор-республіканець Ліндсі Грем заявив під час візиту до Грузії, яку він відвідав після України разом з колегами від Республіканської партії Джоном Маккейном і від Демократичної партії Емі Клобушар.

"2017 рік буде роком більшої американської військової підтримки, більшої торгівлі, більшої економічної інтеграції й більшої відсічі Росії за агресію, причому, не тільки тут, а й у всьому світі, більше санкцій. Зараз настав час, аби президент Росії Володимир Путін знав, що з нас досить!", - сказав Грем.