Україна
3 січня 2017
Мережа «Ланет» з 11 січня припиняє трансляцію каналу Інтер
Директор українського провайдера «Ланет» Мар’ян Івасюк заявив, що його компанія домовилася з медіагрупами щодо продовження трансляції їх телеканалів після вступу в дію з 1 січня 2017 року норм щодо скорочення складу універсальної програмної послуги (УПП).
news-image

Провайдер кабельного телебачення та інтернету "Ланет" з 11 січня припиняє трансляцію телеканалів "Inter Media Group".

Про це на своїй сторінці в Facebook написав директор провайдера "Ланет" Мар'ян Івасюк, передає «Є!», посилаючись на Економічну Правду.

За його словами, "Ланет" досяг в переговорах з медіагрупами компромісу з усіх критичних питань (синхронне підписання договорів, пакетне розміщення каналів в соціальному пакеті, розміщення каналів на перших кнопках та ін.).

"Тим не менш, слідуючи реформаторському духу змін до Закону "Про телебачення і радіомовлення" (выдносно уточнення умов Розповсюдження програм телерадіоорганізацій у складі універсальної програмної послуги), спрямованих на лібералізацію економічних відносин учасників ринку кабельного телебачення, ми вирішили підтримати конкуренцію між медіагрупами і забезпечити додаткові можливості для незалежних телеканалів", - заявив Івасюк.
"Стимулюючи медіагрупи до конкуренції, у 2017 році в нашій кабельній мережі будуть ретранслювати канали тільки 3 з 4 медіагруп. Грунтуючись на поточних рейтингах телеперегляду, групою, яка не потрапила до списку стала "Inter Media Group", - написав директор провайдера.
"На прохання дистриб'ютора групи "Inter Media Group", на час свят (до 10 січня) їх телеканали продовжать ретранслюватися в нашій мережі", - підсумував він.

Як відомо, до складу "Inter Media Group" входять телеканали Інтер, НТН, К1, К2, Мега, Піксель, Zoom, Enter-фільм, Інтер +.

Раніше у компанії Ланет заявили, що з 1 січня відключать канали найбільших Медіагруп, якщо вони не змінять умови своїх вимог щодо введення для провайдерів абонплати за трансляцію каналів.