Політика
4 січня 2017
Суд над 6-ми екс-депутатами ВР Криму
Депутати незаконно прийняли ряд постанов, в результаті чого було створено нелегітимний державне утворення "Республіка Крим".
news-image

Шість колишніх депутатів Верховної Ради Криму, які звинувачуються в державній зраді, судитимуть в Деснянському районному суді міста Києва.

Інформує «Є!», з посиланням на telegraf.com.ua.

Відповідне рішення прийняв сьогодні Апеляційний суд міста Києва.

Так, суд визначив обвинувальні акти у кримінальному провадженні за обвинуваченням екс-депутатів ВР Криму Анатолія Заїченко, Юхима Фікса, Сергія Шувайникова, Едіпа Гафарова, Сергія Цекова і Григорія Іоффе у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада), направити в Деснянський райсуд Києва для розгляду по суті.

Також, згідно з визначенням Апеляційного суду, для розгляду по суті до Подільського районного суду міста Києва буде направлено обвинувачувальний акт про кримінальне провадження за звинуваченням у державній зраді колишнього депутата ВР Криму Костянтина Бахарєва.

Разом з тим Апеляційний суд переніс на 10 січня розгляд клопотань за ухвалою суду, який буде розглядати обвинувальні акти стосовно ще двох колишніх кримських депутатів - Віталія Нахлупіна і Світлани Савченко.

Як повідомлялося, 30 грудня 2016 року прокуратура АР Крим направила до суду справи щодо 11 колишніх депутатів ВР Криму за звинуваченням у державній зраді.

Йшлося про Сергій Цеков, Світлані Савченко, Костянтина Бахарєва, Едіпа Гафарова, Анатолії Заїченко, Ремзі Ільясова, Григорія Іоффе, Володимирі Кличниковим, Віталій Нахлупін, Єфим Фікс, Сергія Шувайниковим.

За даними прокуратури, в ході розслідування кримінальних проваджень отримано беззаперечні докази того, що в березні 2014 року ці фірми надали допомогу і сприяли окупації Криму. Зокрема, вони незаконно прийняли ряд постанов, в результаті чого було створено нелегітимний державне утворення "Республіка Крим". Обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п'ятнадцяти років.

Читайте також: Ляшко: ті, хто відповідають за міжнародну політику України, - або кінчені дурні, або російські агенти