Суспільство
4 січня 2017
Постраждалий Химікус припускає, що Пашинський може підкупити свідка
За словами Химікуса, цей інцидент має стати показовим для суспільства, оскільки "побачивши пістолет, ніхто не повинен падати на коліна й просити вибачення".
news-image

00000

В'ячеслав Химікус, який постраждав унаслідок стрільби депутата Верховної Ради Сергія Пашинського, не виключає, що парламентар може підкупити свідків конфлікту.

Про це він сказав в інтерв'ю "Українським новинам".

Інформує «Є!», з посиланням на pravda.com.ua.

"Ми намагалися знайти водія (мікроавтобуса, якому допомагав Химікус) відразу ж, але не змогли", – сказав Химікус.
"Поліція дала зрозуміти: "Хто ви такі, а хто такий Пашинський". Зрозуміло, що він може дати грошей свідкам, але що я можу зробити? Я ж не заліз у його машину", – додав він.

За словами Химікуса, цей інцидент має стати показовим для суспільства, оскільки "побачивши пістолет, ніхто не повинен падати на коліна й просити вибачення".

У свою чергу, прокуратура Київської області повідомляє, що свідок інциденту з Пашинським не є фігурантом вчиненого кримінального правопорушення як співучасник.

"Водій мікроавтобуса має статус свідка у кримінальному провадженні, зареєстрованому поліцією Київщини за фактом хуліганства", – повідомила прокуратура Київщини, спростовуючи повідомлення деяких ЗМІ.

У відомстві наголосили, що правова кваліфікація кримінального правопорушення є первинною і не виключено, що вона може бути змінена у ході досудового розслідування.

Як відомо, 31 грудня 2016 року біля Василькова Київської області Пашинський поранив із пістолета Хімікуса, який, повертаючись додому, відгукнувся на прохання водія мікроавтобуса допомогти підштовхнути його автомобіль.

Пашинський стверджує, що Химікус на нього напав і вдарив пляшкою по голові, у зв'язку із чим він вистрілив йому в ногу.

Потерпілий запевняє, що Пашинський наставив свій пістолет майже впритул, і якби Химікус не вдарив депутата пляшкою, постріл влучив би не в ногу, а в груди.

Читайте також: Україна очолила один із комітетів Совбезу ООН