Україна
5 січня 2017
«Корупція»: НАБУ перевірить депутатів
НАБУ розглянуло заяву про вчинення корупційних кримінальних злочинів і на підставі цієї інформації почало досудове розслідування у кримінальному провадженні.
news-image

Національне антикорупційне бюро України почало досудове розслідування за фактом отримання хабарів народними депутатами, передає «Є!», посилаючись на "Знай.ua".

"НАБУ розглянуло заяву про вчинення корупційних кримінальних злочинів і на підставі цієї інформації почало досудове розслідування у кримінальному провадженні", - заявили у відомстві.

Вказується, що провадження проводиться за частиною 4 статті 368 (прийняття пропозиції або отримання неправомірної вигоди посадовою особою) КК.

Раніше  повідомляв, що 3 січня у Львові спіймали на великому хабарі помічника народного депутата. Злочинця затримали, коли він отримував 140 тисяч гривень. Помічник вимагав гроші у підприємця за сприяння у зведенні будинку. Він обіцяв бізнесменові не створювати перешкод. Вимагач запевняв потерпілого, що посприяє у відсутності депутатських запитів до правоохоронців і контролюючих органів.