Суспільство
9 січня 2017
Суддя з Кривого Рогу виселив людей з квартири і сам прописався в ній
Чи не вперше виносить неоднозначні рішення.
news-image

Претендент у Верховний суд України Олексій Пустовіт, який став відомий завдяки тому, що випустив під домашній арешт підозрюваних у викраденні і тортурах, чи не вперше виносить неоднозначні рішення. Кілька років тому служитель Феміди позбавив права користування квартирою людей, потім сам прописався в ній і продав житло. Афера розгорнулася в 2014-2015 роках в Кривому Розі.

Про це повідомляє видання "Перший Міський", передає «Є!».

У 2014 році управління благоустрою та житлової політики виконкому Криворізької міськради звертається до суду, щоб позбавити права користування житлом людей, прописаних за адресою Січеславська (колиш. Кремлівська) 40, квартира №94. У Жовтневому суді Кривого Рогу цією справою займається суддя Олексій Пустовіт. Він приймає рішення виселити людей. І потім, через рік, раптово сам прописується в квартирі. Після цього - житло продає.
Варто відзначити, квартиру на колишньої Кремлівської Олексій Пустовіт отримує в особисте користування. Клопоче про такий привілей для служителя Феміди тодішній глава Жовтневого суду. Щоб офіційно довести потребу в квартирі, Олексій Пустовіт на деякий час навіть прописується в гуртожитку автотранспортного коледжу по вул. Фукса (колиш. Тухачевського), хоча сам в цей час продовжує жити з дружиною.

Для продажу квартири знадобилася довідка про приватизацію. Яким чином Олексій Пустовіт зумів дістати документ - невідомо. Однак якщо виявиться, що довідка отримана незаконно, це може підпадати під частину другу, статті 358 Кримінального Кодексу України - «Підробка документів». Термін тюремного покарання, який загрожує за подібні вчинки, - до п'яти років. Крім того, подібні вчинки можуть бути розцінені як зловживання службовим становищем або шахрайство. За що теж передбачається кримінальна відповідальність.

Незважаючи на такі складні махінації, в житло суддя Пустовіт не потребував. У декларації за 2013 рік служитель Феміди вказав дві квартири, один будинок і земельну ділянку. Назвати нужденним Олексія Пустовіта навряд чи можна - держслужбовець їздить на позашляховику Volkswagen Touareg, якого немає в останній декларації.
Нагадаємо, раніше суддя Олексій Пустовіт випустив під домашній арешт власника авторинку «Термінал» Олександра Оксамитна і його подільника Фаріда Партоева. Чоловіків підозрюють у викраденні і тортурах людей, зберіганні зброї і наркотиків, а також напад на охорону державного підприємства. Фігурантів гучної справи вже заарештовували, проте Олексій Пустовіт не вважав за потрібне відправити за ґрати підозрюваних у злочинах, скоєних відразу за кількома статтями.

Також варто відзначити, що Олексій Пустовіт претендує на посаду у Верховному суді України. Він вже подав заявку і чекає тестів та співбесіди. Верховний суд - вищий судовий орган в українській системі правосуддя. За новим законом в нього увійдуть не більше двохсот найбільш чесних і справедливих суддів країни.