Суспільство
10 січня 2017
В Одеській області оператор повернув в ефір українські телеканали після візиту бійців АТО
За словами бійців, дії оператора є «інформаційною диверсією».
news-image

У місті Чорноморськ (Одеська область) активісти змусили місцевого кабельного оператора «Клен» вилучити з ефіру російський канал «Дождь» і зажадали повернути в ефір українські, відключені в новорічну ніч. 

Про це повідомляє «Є!» з посиланням Infokava.com.

За даними ЗМІ, невідомі увірвались в офіс оператора, назвавшись активістами громадської організації «Ветерани та інваліди АТО «Рапіра».

«Ці люди у військовій формі стали вимагати повернути в ефір українські телеканали і вимкнути російський опозиційний канал «Дождь», який ми тимчасово транслюємо», – зазначив директор компанії Володимир Яворський.

Він також пояснив відключення центральних телеканалів: 

«Вони пропонують купувати їхні послуги пакетом і підсовують туди весь неліквід. Це як якщо б вам у супермаркеті до нормальної картоплі давали кілограм гнилої. Звісно, нас це не влаштовує. У будь-якому випадку покупка цих пакетів одразу позначиться на зростанні тарифу і ляже на плечі абонентів».

У «Рапірі» підтверджують, що приходили в офіс провайдера. За словами голови організації Геннадія Дашка, дії оператора є «інформаційною диверсією»: 

«Яворський і раніше займався цим. У березні 2014 року його канал продовжував транслювати російське ТБ попри агресію в Криму».
Читайте також: В Ірпені відкрили реабілітаційний центр для АТОшників