Суспільство
10 січня 2017
Глава НАБУ не виключає, що Порошенка допитають через заяви Онищенка
Онищенко підозрюється в організації схеми з розкрадання коштів.
news-image

Президента Петра Порошенка можуть допитати у справі щодо заяви депутата Олександра Онищенка про скуповування голосів в парламенті

Про це директор Національного антикорупційоного бюро Артем Ситник сказав в ефірі 5 каналу у вівторок ввечері, передає «Є!».

Цього виключати не можна, - відповів він на запитання ведучої про те, чи є ймовірність того, що у справі допитають главу держави.

За слова Ситника, наразі перевіряються слова Онищенка про те, що своє місце у Верховній Раді він купив. Глава НАБУ повідомив, що наразі вже кілька людей викликані на допит з цього питання.

Ми поки що сприймаємо заяви (Онищенка) виключно як намір політизувати своє кримінальне провадження, щоб відволікти увагу суспільства від того, що 3 млрд. гривень завдано збитків державі, - заявив Ситник, додавши, що рішення суду у "газовій справі Онищенка" буде залежати від того, коли політик буде затриманий та екстрагований в Україну.

Як відомо, Онищенко підозрюється в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.