Події
11 січня 2017
«Прізвище судді - Мельник» - Гройсман обурився рішенням суду повернути контрабандні кошти жінці, яку затримали в аеропорту «Київ»
Рішенням Апеляційного суду митницю зобов'язали повернути майже мільйон доларів, а жінку визнати невинною.
news-image

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив провести перевірку рішення Апеляційного суду міста Києва повернути контрабандні кошти у сумі 230 тис євро та понад 783 тис доларів США громадянці Італії, яку затримали в аеропорту "Київ" у жовтні 2016 року. Відповідне доручення він дав на засіданні Кабінету міністрів 11 січня, передає «Є!» із посиланням на УП.

В одному з пунктів пропуску митників була затримана громадянка Італії з мільйоном доларів готівки. Першу інстанцію митниця виграла… Рішенням Апеляційного суду митницю зобов'язано повернути гроші, а громадянку Італії визнати невинною, – сказав Гройсман.

За словами прем'єра, під час засідання суду представнику митниці навіть не надали слово.

Гройсман також назвав прізвище судді Апеляційного суду Києва, який виніс вказане рішення – Мельник В.В.

Також прем'єр-міністр повідомив, що митникам пропонували хабар 200 тисяч доларів за повернення незаконної контрабанди, але "вони не пішли на це".

Я сьогодні звернусь до всіх органів контролю, які уповноважені перевірити дане рішення суду, – наголосив прем'єр.

Гройсман сказав, що також звернеться до Національного антикорупційного бюро та закликав Міністерство юстиції долучитись до розгляду цього питання.

Все інше, що б я хотів сказати судді, я стримаюсь. Бо це будуть тільки сигнали пі пі пі в ефірі телеканалу. Я не хотів би цього робити, але я ще раз наголошую, що совість треба мати, – сказав прем'єр.
Читайте також: Невістка Порошенка зареєструвала торговельний знак
Читайте також: Директор санаторію привласнила мільйон гривень, виділених на реабілітацію воїнів АТО
Читайте також: Кого у 2017-му заберуть до війська?