Україна отримала позику від Міжнародного банку реконструкції та розвитку у сумі 330 млн. дол. США
Крім того, країна отримала 48,425 млн. дол. США від Фонду чистих технологій на підвищення рівня надійності постачання електроенергії
news-image

Рада директорів Світового банку схвалила надання для України позики Міжнародного банку реконструкції та розвитку у сумі 330 млн. дол. США та позики Фонду чистих технологій у сумі 48,425 млн. дол. США на впровадження Другого проекту з передачі електроенергії. Про це повідомляє "Є"(єдність.інфо) із посиланням на Міністерство фінансів України.

Позика МБРР буде залучена на 18 років з 5-річним пільговим періодом. На сьогодні відсоткова ставка за користування позиками становить в середньому 0,6 % річних. Також Світовий банк надав Україні можливість в рамках позики здійснювати конверсії відсоткових ставок і валюти позики, що потенційно дозволить Україні мінімізувати витрати на обслуговування позики.

Позика Фонду чистих технологій буде залучена на 20 років з 10-річним пільговим періодом, відсоткова ставка - 0,75%. Вона буде спрямована на підвищення рівня надійності постачання електроенергії за допомогою реабілітації передавальних станцій та оновлення мережі передавання електроенергії.