Світ
14 січня 2017
В Білорусі створять табори для українських мігрантів: «їх утримуватимуть під замком до тих пір, поки вони не будуть депортовані»
Центри для біженців будуть розраховані на 30-50 місць.
news-image

У найближчі роки на цілі Мінську буде виділено 7 млн ​​євро. Про це йдеться в призначеному для внутрішнього користування документі Єврокомісії, який вдалося вивчити кореспонденту щоденної німецької газети Tageszeitung Крістіану Якобу.

Інформує «Є!», з посиланням на socportal.info.

В описі проекту повідомляється, що на території Білорусі планується побудувати «центри розміщення мігрантів» (Migrants Accomodation Center) відкритого та закритого типу. Останнє означає, що «мігрантів утримуватимуть під замком до тих пір, поки вони не будуть депортовані з Білорусі або не покинуть її добровільно», йдеться в статті, перекладеної InoPressa.

Центри для біженців будуть розраховані на 30-50 місць. Перш за все в нових установах планується розміщувати три категорії мігрантів: біженців з України, з Сирії та «осіб, які їдуть від економічної кризи в Росії і шукають роботу в країнах ЄС». Автор статті підкреслює, що в першу чергу в цю категорію можуть потрапити чеченські біженці.

Читайте також: У Білорусі правоохоронці стали на захист бойовика «ЛНР», який вбивав українців
Читайте також: 23 роки без ядерної зброї: чи варто Україні повернути її назад?