Політика
14 січня 2017
Чому всі мовчать про те, що в РФ не транслюється жоден український телеканал, - зазначає Геращенко
Де гучні заяви з цього приводу? Більше того, порушення свободи слова на окупованих територіях не входить в різні моніторинги.
news-image

У РФ не працює жоден український телеканал. Чомусь це ніколи не хвилювало і не хвилює ані Дуню Миятович (представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ, – ред.) і ОБСЄ, ані жодну міжнародну журналістську організацію.

Інформує «Є!», з посиланням на zik.ua.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написала віце-спікер Ірина Геращенко.

«У РФ не працює жоден український телеканал. Жоден. Чомусь це ніколи не хвилювало і не хвилює ані вельмишановну пані Дуню Миятович і ОБСЄ, ані жодну міжнародну журналістську організацію. А чому так? Адже в РФ проживає велика українська діаспора, яка налічує мільйони людей, десятки тисяч українців там працюють, сотні – виїхали внаслідок розв’язаноі Рф агресії на Донбасі. Там в тюрмах сидять українці-політв’язні! Вони мають право на українську мову і українські телеканали, але їх немає в жодному кабелі. Так само блокуються українські телеканали на окупованому Донбасі і Криму. Де гучні заяви з цього приводу? Більше того, порушення свободи слова на окупованих територіях не входить в різні моніторинги, в т. ч. РЄ і т. д., бо ж, мовляв, туди не пускають моніторингові місії, а отже, інформації не може бути у звітах», – пише Геращенко.
«А щодо присутності іноземних телеканалів в українському медіа – просторі, то яку б країну не представляли ці телеканали – вони мають дотримуватися українського законодавства, якщо ретранслуюються в Україні. Крим – це Україна», – додала вона.

Нагадаємо, Нацрада з питань телебачення і радіомовлення 12 січня зобов’язала українських провайдерів упродовж місяця припинити ретрансляцію російського телеканалу «Дождь» через невизнання каналом суверенітету України і територіальної цілісності.

Проти цього рішення виступили Комітет захисту прав журналістів, що базується в Нью-Йорку, та американська неурядова організація Freedom House.