Суспільство
15 січня 2017
Списки полонених і зниклих без вести не є точними, але будуть уточнюватися - Савченко
Більшість людей підтримують її дії в питанні звільнення полонених.
news-image

Списки полонених і зниклих без вести не є коректними, тому що інформація в них уже застаріла, сказала народний депутат Надія Савченко в ефірі "112 Україна", передає «Є!»

Списки не є на даний момент коректними, тому що інформація збиралася протягом дев'яти місяців, вона в основному вже застаріла. Її потрібно перевіряти і всім світом зібрати, це буде набагато легше. І я відправлю запити до відповідних силові структури, чи ведеться в кожному підрозділі, в кожній відповідній силовій структурі список втрат. і якими вони вважаються - безвісно відсутніми чи померлими, скільки з них отримали поранення. Далі я дам запити і буду співпрацювати, і до того співпрацювала, з Червоним Хрестом. у них є свій статут, вони інформацію не розголошують, але долучають мою, і також все роблять, щоб люди були обміняні, так само з ОБСЄ, - зазначила вона.

За словами Савченка, президент України Петро Порошенко мав розповсюдити списки полонених серед світових лідерів: "Надалі, дійсно, ці списки мав президент України послати главам усіх держави, їх потрібно було поширити серед світових політиків і сказати, що це ті люди, поіменно , які йдуть по обміну в Мінських домовленостях, в першу чергу, ці списки повинні бути спрямовані "Нормандське четвірці", і чому Росія до цих пір не виконала ці умови. списки не є точними на даний момент, але вони будуть уточнюватися ".

Вона зазначила, що більшість людей підтримують її дії в питанні звільнення полонених.