Війна
15 січня 2017
Процес звільнення Донбасу може початися восени 2017 року - Тука
Тука: Давайте розділяти так: Донбас - це Донбас, а Крим - це Крим.
news-image

Процес звільнення тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей повинен початися восени 2017 року. Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупований територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука в ефірі телеканалу "Еспресо.TV", передає «Є!».

Політик зазначив, що сценарій повернення Донбасу і Криму не буде однаковим.

Давайте розділяти так: Донбас - це Донбас, а Крим - це Крим. Щодо повернення території з Кримом справа складніша, на жаль, але про це потрібно відверто говорити, - сказав Тука
Щодо Донбасу, то у мене є стійке враження, що ми будемо мати можливість, приблизно восени, почати реальний процес повернення цих територій, - сказав він.

Тука зазначив, що це буде відбуватися, швидше за все, не військовим способом.

Під тиском Росія буде змушена відмовитися від фінансової підтримки тих територій. Чи не військовим шляхом, мова не йде про фізичне знищення. Йдеться про те, що під тиском міжнародних, дипломатичним, економічним, фінансовим режиму Москви, який сьогодні існує, вже не буде чим підтримувати фінансово ці незаконні збройні формування, - сказав він.


Політик заявив, українському уряду знадобиться деякий час, щоб навести порядок після звільнення територій.

За будь-яким розрахунками будь-яких експертів, як тільки припиниться економічна і фінансова підтримка, навіть якщо залишити військову складову, то центральному уряду України знадобитися максимум три місяці, щоб навести там порядок. Я впевнений, що нам вдасться це зробити без застосування військових потужностей, тільки адміністративне і економічний вплив, - заявив Тука.