Події
16 січня 2017
Влада Криму розкаже в ООН про порушення за національною ознакою та свободою віросповідання в «український» період
Влада Криму підготувала проект резолюції в ООН про порушення в період, коли півострів ще не був окупований Росією.
news-image

Влада Криму підготувала проект резолюції про порушення прав людини в республіці в період, коли півострів ще не був окупований Росією. Про це повідомив у понеділок ТАРС голова Держкомітету РФ у справах міжнаціональних відносин і депортованих громадян Заур Смирнов, передає «Є!»

Проект резолюції буде оприлюднено вже на цьому тижні У резолюції показаний весь період подій, які відбувалися в Криму ще в український період, починаючи з кінця 80-х років, в тому числі детально описана ситуація з поверненням кримських татар, з порушенням їх прав при облаштуванні на півострові, - сказав співрозмовник агентства.

За словами Смирнова, авторами резолюції є місцеві правозахисники, юристи, політологи, які "вивчали всі події, які відбувалися в Україні, в тому числі після 2014 року".

Всім цим подіям дається оцінка, більше політична, підкреслюється, що за ним не було вжито жодних процесуальних рішень і відповідальність за всі зазначені порушення, в тому числі прав людини, ніхто не поніс, - заявив глава Держкомітету.

Він додав, що в документі йдеться про політичні порушення, порушеннях за національною ознакою і пов'язаних зі свободою віросповідання.

Смирнов також повідомив, що кримська влада не розраховує, що проект резолюції буде прийнятий в ООН.

Ми очікуємо, що документ не буде прийнятий представниками ООН, у нас вже є досвід в цій частині, коли нам відмовили у прийнятті звернення, пов'язаного з енергетичною блокадою (півострова), - зазначив Смирнов.
Читайте також: Курс валют на 16 січня