Суспільство
16 січня 2017
Обама розповів, чим займеться в перший день після закінчення президентства
Американський президент в майбутньому сподівається відновити викладацьку діяльність.
news-image

Президент США Барак Обама планує забути про справи і як слід виспатися в перший же день після того, як залишить свою посаду. Про це він розповів в інтерв'ю телекомпанії CBS, передає «Є!»

Я не збираюся ставити будильник. У цьому я абсолютно впевнений. Я хочу спробувати виспатися. І витратити трохи часу на всякі дрібниці, - зазначив Обама, відповідаючи на питання про подальші плани.

Нинішній американський лідер зізнався також, що хотів би у вільний час подумати про те, що він зміг зробити за вісім років роботи в Білому домі.

У мене не було слушної нагоди поміркувати і обдумати все це, - пояснив Обама.

Відразу ж після інавгурації Трампа, яка пройде 20 січня, він планує відправитися на відпочинок.

У той же час Обама підкреслив, що надалі не збирається "засиджуватися за письмовим столом".

Я сподіваюся почати викладати, тому що я працював в університеті. І весело проводив час, займаючись цим, - додав 44-й президент США, який викладав конституційне право в Чиказькому університеті з 1992 по 2004 рік.

Однак повертатися в своє рідне місто Обама поки не збирається. Після восьми років перебування в Білому домі він переїде з сім'єю в приватний особняк, орендований в одному з респектабельних районів в центрі Вашингтона. Як повідомляв Обама, вони збираються залишитися в американській столиці ще на пару років, поки його молодша дочка Саша не закінчить школу. Старша дочка Малія восени 2017 року почне вчитися в престижному Гарвардському університеті в штаті Массачусетс.

Читайте також: Влада Криму розкаже в ООН про порушення за національною ознакою та свободою віросповідання в «український» період
Читайте також: Курс валют на 16 січня