Політика
16 січня 2017
Меркель запропонувала Трампу зустрітися навесні – ЗМІ
Меркель шукає якомога швидшої зустріч з новообраним президентом США Трампом.
news-image

Канцлер Німеччини Ангела Меркель шукає якомога швидшої зустріч з новообраним президентом США Дональдом Трампом, передає «Є!», посилаючись на n-tv.

За інформацією американської агенції з урядових кіл Меркель запропонувала майбутньому президенту США зустрітися навесні.

"В адміністрації Меркель запропонували команді Трампа, щоб Меркель приїхала до США (навесні. – Ред.) в якості голови G20", – відзначають співрозмовники агенції.

Варто додати, що перша реакція Меркель на останні заяви Трампа в інтервʼю таблоїду Bild – це заклик до європейських лідерів не критикувати надмірно майбутнього президента США.

"Я думаю, що ми, європейці, тримаємо нашу долю у своїх власних руках", – сказала вона.

Вона також підкреслила, що ЄС за рахунок економічної міцності і ефективної структури ухвалення рішень, може вирішувати проблеми боротьби з тероризмом, кіберзагрозами та ефективно реагувати на інші виклики глобальній безпеці.

Щодо слів Трампа, який розкритикував міграційну політику Меркель, вона відповіла, що боротьба з тероризмом є серйозним викликом для всіх і варто розділяти питання боротьби з тероризмом та питання захисту біженців.

На питання про майбутнє німецько-американські відносин Меркель заявила, що відтепер позиції Трампа зрозумілі.

"Особисто я чекаю його (Трампа. – Ред.) президентства", – підкреслила Меркель.

Раніше повідомлялося, що Трамп розкритикував Меркель за міграційну політику "відкритих дверей".