Світ
17 січня 2017
Сирія в ізоляції, сотні тисяч дітей в блокаді, - ООН
Люди страждають від недоїдання, обезводнення, та інфекційних захворювань.
news-image

На сьогодні близько 700 тисяч людей у Сирії проживають в районах, що знаходяться в облозі. Серед них — близько 300 тисяч дітей.

Про це повідомляє Центр новин ООН, передає «Є!» із посиланням на Громадське.

Глави гуманітарних організацій ООН закликали сторони сирійського конфлікту забезпечити негайний, безперешкодний і безпечний доступ до сімей з дітьми, які позбавлені будь-якої допомоги.

На сьогодні в Сирії — 15 районів в облозі, в яких проживають 700 тисяч людей, в тому числі приблизно 300 тисяч дітей. Близько п'яти мільйонів сирійців, в тому числі два мільйони дітей, живуть у віддалених районах, куди вкрай складно доставити гуманітарну допомогу через триваючі збройні зіткнення, відсутність безпеки і обмежень на пересування, — йдеться в заяві глав організацій ООН.
Ми, зокрема, все міжнародне співтовариство, не повинні мовчки спостерігати за тим, як сторони конфлікту, як і раніше позбавляють людей їжі, води і медикаментів і використовують цю тактику в якості знаряддя ведення війни, — додали представники ООН.

Вони також підкреслили, що в найважчому становищі опинилися діти, які страждають від недоїдання, обезводнення, діарейних та інших інфекційних захворювань. Багато неповнолітніх сирійців потребують психологічної допомоги.

Читайте також: Туреччина має намір запросити США на переговори з сирійського питання