Політика
17 січня 2017
Лавров: Дипломати США переодягалися в жінок, надягали перуки й клеїли брови
Міністр МЗС РФ стверджує, що вербувальна активність США щодо російських дипломатів наростала під час другого терміну адміністрації Барака Обами.
news-image

Вербувальна активність США щодо російських дипломатів наростала під час другого терміну адміністрації Барака Обами. Представники США надягали перуки, переодягалися в жінок, щоб проникнути на російські об'єкти. Про це міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив на підсумковій прес-конференції за 2016 рік у вівторок, передає ТАРС, повідомляє «Є!»

За його словами, американські дипломати були помічені переодягненими на всіляких мітингах і акціях протесту, включаючи несанкціоновані.

Висновки можете зробити самі, - резюмував Лавров.
Американські спецслужби намагалися зробити вербувальні пропозиції послу вищої ланки. Намагалися засунути в машину і дати $ 10 тис., - заявив міністр.

За його словами, "гроші ці були оприбутковані посольською бухгалтерією, тепер працюють на благо країни".

Був відомий епізод, коли переодягнений дипломат в перуці, з накладними бровами проникав в будинок посольства США, відмовившись пред'явити посвідчення співробітнику безпеки, вдарив його, - сказав Лавров.


Міністр звернув увагу й на інші епізоди з перевдяганням американських дипломатів, в тому числі коли чоловік переодягався в жінку.

Все це фіксувалися, - підкреслив глава МЗС Росії.
Читайте також: Росія проти України: позов щодо стягнення «боргу Януковича» сьогодні розглядатиметься у Високому суді Англії
Читайте також: В Україні почались навчальні збори резервістів
Читайте також: У Канаді почали розслідування через відпустку Трюдо на Багамах