Вперше в Україні!: народилася дитина від трьох батьків
34-річна жінка, яка страждала безпліддям протягом 15 років, змогла народити дитину.
news-image

Репродуктологи клініки "Надія" заявили про те, що на початку січня цього року в Україні народилася перша дитина від трьох батьків, інформує «Є!», з посиланням на news.liga.net.

За словами директора клініки Валерія Зукіна, унікальність цього випадку в тому, що це перша в світі дитина, яка народилася після пронуклеарного перенесення ядер в уже запліднені одноклітинні ембріони (до цього проводилося перенесення тільки в незапліднених яйцеклітинах).

Він також зазначив, що за допомогою цього методу 34-річна жінка, яка страждала безпліддям протягом 15 років, змогла народити дитину.

В ході процедури було здійснено перенесення ядер її та чоловіка в донорську яйцеклітину, яка була позбавлена ​​ядра.

"В результаті була отримана" реконструйована "яйцеклітина, що мала генетичний набір ядерної ДНК від матері і батька (приблизно 25 000 генів) і цитоплазматичної ДНК від донора (37 генів), тобто дитина має" трьох батьків ", - розповів Зукін.

Наявність ДНК від трьох осіб було підтверджено під час обстеження дитини під час вагітності в лабораторіях України і Німеччини.

"Народження дитини після цього методу лікування зареєстровано вперше в світі", - підкреслив директор клініки.

Раніше створення ембріонів з використанням ДНК трьох осіб було легалізовано в Великобританії.

При зачатті таким чином дитина матиме більше 22 тисячі генів батьків і тільки 37 генів донора. Гени донора не вплинуть на зовнішність і особистісні характеристики дитини, але допоможуть позбутися від серйозних захворювань, пов'язаних зі сліпотою, порушенням функцій мозку і серцевими захворюваннями.

Читайте також: В США знайшли дівчину, яку викрали 18 років назад
Читайте також: Ляшку пояснили, що таке синдром Дауна
Читайте також: Жахливе ДТП в столиці: позашляховик збив дітей (Фото)