Політика
18 січня 2017
Трамп вимагає повернути квитки всіх тих, хто вирішив бойкотувати його інавгурацію
Як мінімум 38 конгресменів-демократів вирішили проігнорувати церемонію вступу Дональда Трампа на пост президента США.
news-image

Обраний президент США Дональд Трамп заявив, що ті люди, які були запрошені на церемонію його інавгурації й мають намір відмовитися від її відвідування, повинні повернути свої квитки, передає «Є!»

Що стосується тих людей, які не підуть (на церемонію), то з цим все в порядку, тому що нам дуже потрібні вільні місця, і я сподіваюся, що вони повернуть мені свої квитки, - сказав Трамп у вівторок в інтерв'ю телеканалу Fox News.

Раніше стало відомо, що принаймні 38 конгресменів-демократів на знак протесту вирішили проігнорувати церемонію вступу Трампа на пост президента. За традицією, всі сенатори та члени Палати представників отримують квитки на цей захід, який проходить під стінами Конгресу на Капітолійському пагорбі.

Трамп розраховує, що церемонію його інавгурації, яка відбудеться 20 січня, відвідає рекордна кількість людей. Її організатори повідомили, що в святкових заходах на центральному бульварі Вашингтона, що простягнувся від Конгресу до меморіалу Лінкольну, можуть зібратися до 3 млн осіб.

При вступі на посаду Барака Обами в 2009 році там побували 1,8 млн американців та іноземних гостей. Спецслужби США, що відповідають за безпеку інавгураційних заходів, дотримуються куди більш скромних оцінок, вважаючи, що в центрі Вашингтона зберуться від 800 до 900 тисяч осіб.

Читайте також: Наглядову раду «Приватбанку» очолив турецький банкір
Читайте також: Державна шахта купила м’ясо по 4 тис. грн за кілограм
Читайте також: У київському метро потяги зупинились посеред тунелю