Політика
18 січня 2017
Якщо ядерну зброю може виготовити Північна Корея, то може й Україна - Кравчук
Екс-президент розповів про ядерний потенціал України.
news-image

Від самого початку, коли було поставлено питання про ядерну зброю в Україні, політики записали цю тему в одну з популістських і маніпулятивних. Про це в інтерв'ю 112 Україна заявив перший президент України Леонід Кравчук, передає «Є!»

І зараз йде маніпуляція ядерною зброєю. Ядерну зброю ми не могли залишити в Україні, тому що вона була виготовлена за межами України, й фізичний час ядерної зброї минав у 1997 році. У 1998 році ядерні боєголовки були небезпечними для України – я не знаю, це був би Чорнобиль чи, може, більше Чорнобиля. І це було правильне рішення, - зазначив він.

За словами Кравчука, йдеться про відновлення ядерної зброї.

Теоретично, держава може виготовити ядерну зброю – якщо може Північна Корея, то може й Україна. Якби були гроші, відповідні умови, я б подивився, як до цього ставиться світ, - вважає перший президент України.
Я був переконаний і тоді, й зараз: Європа і США категорично проти збільшення на карті світу ядерних держав. Я був би проти ще з однієї причини – я вірю, що будь-яка зброя масового знищення не є головним чинником для забезпечення миру. Мир забезпечується без зброї, - підсумував Кравчук.
Читайте також: «Путін, бий фашистів», «Беркут - герої»: у Харкові розгорівся скандал через призначення нового керівника прес-служби ХНУРЕ
Читайте також: Чубаров хоче, щоб після слів Савченко президент скликав комісію
Читайте також: Київрада вирішила, куди перенесуть пам'ятник Щорсу