Як відшкодувати податок на покупку у Польщі та інших країнах
Tax Free - це сервіс, який відшкодовує податки на покупки у 37 країнах світу.
news-image

Згідно з європейським законодавством іноземцям, але не європейцям, відшкодовується ПДВ з придбаних товарів, передає «Є!», посилаючись на 0352.ua.

Відомо, що Tax Free - це сервіс, який відшкодовує податки на покупки у 37 країнах світу. Тернополяни повинні пам'ятати про те, що податок за придбаний товар можна буде повернути лише з тієї країни, в якій він був куплений.

Зазначимо, що загальна сума повернення становить від 7 до 22 %. Розмір ПДВ у кожній країні може суттєво відрізнятися один від одного. Окрім, цього потрібно зважати на обмеження по сумі покупки, адже під час процесу відшкодування ця складова також враховується.

Додамо, якщо тернополяни придбали товар у двох різних магазинах, тоді заповнити формуляр доведеться двічі, тобто окремо для кожного. Повернення коштів можна отримати практично за всі види товарів: одяг, взуття, електроніку, побутову техніку, будівельні матеріали, товари для дому, продукти харчування та ін.

Для того, аби тернополяни змогли отримати відшкодування придбаного товару необхідно виконати певні умови.

1. Насамперед, обов'язково потрібно дізнатись про те, що магазин де ви хочете придбати товари підтримує зв'язок із TAX FREE. Аби точно впевнитись у цьому знайдіть позначки TAX FREE або GLOBAL BLUE на касі або біля входу у магазин.

2. Якщо ви здійснюєте оплату за товар і маєте намір отримати відшкодування, то обов'язково доведіть до відома про цю послугу продавця.

3. Під час повернення до України, на кордоні із Польщею повідомте польського митника про те, що бажаєте повернути TAX FREE та виконуйте його інструкції. Опісля процедури прикордонник має поставити необхідні печатки на ваших бланках, а згодом виконуйте стандартне представлення усіх потрібних документів при перетині кордону Польщі та України.

4. Для того, аби тернополяни отримати кошти необхідно звернутись у відділення банку, яке виконує функцію повернення TAX FREE, і саме після вдалої процедури оформлення відбудеться повернення коштів за придбаний товар за кордоном.