Резонанс
19 січня 2017
Терорист розповів, чому вибрав нічний клуб Reіna для атаки в новорічну ніч
Було вбито 39 осіб.
news-image

Виходець з Узбекистану, якого підозрюють у вбивстві 39 осіб в ході нападу на нічний клуб у Стамбулі в новорічну ніч, розповів на допиті, що вибір місця для атаки був випадковим, передає «Є!» із посиланням на ВВС.

В ході допиту в поліції, фрагменти з якого призводить Hurriyet, Абдулкадір Машаріпов повідомив, що він отримував вказівки з сирійського міста Ракка, яке вважається головним оплотом терористичної організації "Ісламська держава".

Я прийшов на площу Таксім, але заходи безпеки були дуже високими, і провести напад там було неможливо. Я отримав інструкції шукати інше місце. [Нічний клуб] Reіna здався мені підходящим для цього, там не було посиленої охорониї, - цитує видання показання Машаріпова.

Про його затримання стало відомо 17 січня.

За даними турецької влади, Машаріпов приїхав до Туреччини нелегально у січні 2016 року. Він визнав свою провину, а його відбитки пальців співпали з виявленими на місці злочину.

Нагадаємо, у ніч на 1 січня зловмисник відкрив вогонь біля входу в популярний нічний клуб Reіna в Стамбулі: спочатку він застрелив поліцейського, а потім продовжив стрілянину в приміщенні. В результаті нападу 39 осіб загинули та 65 були поранені. Відповідальність за теракт узяла на себе "Ісламська держава".

Читайте також: Курс валют на 19 січня
Читайте також: Сьогодні православні та греко-католики святкують Водохреще
Читайте також: Порошенко повідомив, коли зустрінеться із Трампом