Суспільство
19 січня 2017
Сина мера Лисичанська затримали в Німеччині
Національна поліція оголосила в розшук двох синів мера Сергія Шиліна.
news-image

У Німеччині підрозділ Укрбюро Інтерполу управління поліції Луганській області, спільно з правоохоронцями Німеччини, затримали жителя Лисичанська, який побив і возив в багажнику автомобіля прикордонника. Як повідомляє представник поліції Луганщини Тетяна Погукай, до чоловіка застосований екстрадиційний арешт, передає Depo.Донбасс, повідомляє «Є!»

Погукай не називає повністю ім'я затриманого, повідомляючи лише, що це був "громадянин Ш".

Внаслідок вищевказаних дій, проти нього порушено кримінальні виробництва і розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі) і ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) КК України. Санкції даних статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років.

З метою уникнення кримінальної відповідальності гр. Ш. ухилявся від органів прокуратури, у зв'язку з чим прокуратурою Луганської області порушник був оголошений в розшук. З огляду на суспільний резонанс справи й наявну оперативну інформацію, до його розшуку було залучено підрозділ Укрбюро Інтерполу ГУНП в Луганській області. Вчора, 18 січня, підозрюваний був переданий правоохоронним органам України. Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу, - повідомляє Погукай.

Нагадаємо, в серпні 2016 року син міського голови Лисичанська Сергія Шиліна був затриманий патрульної поліцією в стані алкогольного сп'яніння. У багажнику автомобіля Mercedes-Benz S350 TDI був прикордонник, якого Шилін-молодший, за словами очевидців, разом зі своїм товаришем і двома жінками бив тривалий час біля кафе. Поліція затримала правопорушника, але, буквально через пару годин відпустила.

Подія набула розголосу, в Лисичанську місцеві жителі проводили мітинги, щоб поліція не спустила цю справу на гальмах.

2 жовтня стало відомо, що Національна поліція оголосила в розшук двох синів мера Лисичанська Сергія Шиліна. Зокрема, старший син 34-річний Андрій Шилін розшукується у зв'язку з рішенням суду. Повідомляється також дата його зникнення - 29 грудня 2014 року. Молодший син, 22-річний Сергій Шилін, розшукується у зв'язку з низкою статей Кримінального кодексу. Дата його зникнення - 30 вересня 2016 року.

Депутат Лисичанської міськради Віталій Шведов на своїй сторінці в мережі Фейсбук повідомляв, що Шилін-молодший залишив межі України, так само як і його старший брат.

Читайте також: У Ріо-де-Жанейро загинула виконавиця пісні «Lambada»
Читайте також: П'яна ДТП в Києві: пішохода збила автівка, а інша проїхалася по ньому
Читайте також: Киянин домовився про продаж товару, але покупець бризнув в нього з газового балончика