Суспільство
19 січня 2017
Скарги проти ЦРЛ на основі вигаданих історій змушують людей писати у Мукачівській РДА (документ)
Мало того, ще й відправляють скарги за піписом голови РДА на адресу Мукачівської ЦРЛ у найкоротші терміни розібратись у цих ситуаціях.
news-image

У ропорядженні з'явились копії документів, де лікар та пацієнт спростовують інформацію про відмову оглянути хворого у Мукачівській ЦРЛ через те, що останній мешканець району, а не міста, передає «Є!», посилаючись на Mukachevo.net.

З незрозумілих причин, пацієнт В., житель одного із сіл Мукачівського району написав у Мукачівській РДА скаргу, що нібито 13 січня 2017 року звернувся за лікуванням до завідуючої кардіологічним відділенням Мукачівської ЦРЛ Жанетти Тегза, яка відмовилась лікувати його, бо "...район не перерахував гроші за лікування і лікуватися можна тільки за свій рахунок...".

Відразу ж кидаються в очі формулювання в скарзі пацієнта, які радше нагадують доповідні чиновників. Звичайно, стверджуватися не беремося, але складається враження, що написання скарги не обійшлося без "консультацій" з боку "досвідчених бюрократів".

Тим паче, що цього ж дня, 16 січня, головний лікар ЦПМСД Мукачівського району Вікторія Лані оперативно направляє скаргу і прохання посприяти у вирішенні даного питання голові Мукачівської РДА Сергію Гайдаю, який вже наступного дня відправляє листа до Мукачівської ЦРЛ з вимогою пояснити, чому відмовились лікувати пана В. 

* * *

У документах викладено усе наче б то логічно, якби не той факт, що пацієнт не був на прийом до лікаря, у чому пізніше і написав у пояснювальній записці голові Мукачівської ЦРЛ. Але про це трохи згодом.

Отримавши такого роду скаргу, керівництво Мукачівської ЦРЛ звернулось до завідуючої кардіологічним відділенням Жанетт Тегза, щоб лікарка написала пояснення інциденту. Кардіолог була шокована цим, так як вона особисто знає пацієнта, тривалий час його лікує і вже давно не бачила, про що і написала у поясненні.

- Ані в даний час, ані в інші дні даний пацієнт до мене не звертався... Скарга безпідставна, - пише лікарка.   

Щоб краще розібратись у ситуації, лікарі звернулись до пацієнта В., який розповів, що його скарга не правдива. У заяві пацієнт уточнив, що жодних претензій до пані Жанетт Тегзи не має, і по допомогу особисто до неї не звертався.  Крім того, пацієнт В. подякував кардіологу за тривале лікування у Мукачівській ЦРЛ. 

Для чого був вигаданий даний інцидент та які будуть його наслідки - питання риторичне.  

Нагадуємо, що Мукачівська ЦРЛ у 2017 році надаватиме жителям району тільки ургентну допомогу, через брак фінансування зі сторони районної влади.