Роберт Де Ніро та Алек Болдуін очолили мітинг проти Трампа в Нью-Йорку
До відомих кіномитців приєдналися їхні колеги.
news-image

Кілька тисяч людей прийняли 19 січня участь в демонстрації протесту в Нью-Йорку проти обрання республіканця Дональда Трампа президентом США, передає «Є!»

Загальний тон виступів, які пройшли близько хмарочоса "Трамп Тауер" на Манхеттені, задавали мер мегаполісу Білл де Блазіо, видатний проповідник Альфред Шарптон, режисер Майкл Мур, актори Роберт Де Ніро, Алек Болдуін і Марк Руффало.

Дворазовий володар премії "Оскар" Де Ніро виступав першим, назвавши Трампа "поганим прикладом для всієї країни і цього міста".

Болдуін, який в циклі передач пародіює обраного президента на телеканалі NBC, вкрай критично відгукнувся про призначенців в нову адміністрацію.

Ці люди є просто безчестям, але надія все-таки є. Трамп і Пенс (обраний віце-президент) розраховують, що ви піддастеся, однак відмінною рисою нью-йоркців є те, що вони не здаються і не прогинаються, - зазначив актор.


Творець відомої стрічки "Фаренгейт 9/11" (Fahrenheit 9/11, 2004) Майкл Мур попередив, що "Америка переживає вкрай небезпечний період у своїй історії".

Все настільки погано, наскільки здається вам. Але стане ще гірше, - передрік режисер.
Цього вечора ми зібралися, щоб захистити щось дорогоцінне для всіх нас. І це кожен з нас, - зауважив Руффало.

До нього приєдналися також актриси Джуліана Мур, Маріса Томей і Шейлін Вудлі.

Акції подібного роду проходять у багатьох містах США з минулих вихідних.

Читайте також: Трамп сьогодні складе президентську присягу
Читайте також: Курс валют на 20 січня
Читайте також: У Ріо-де-Жанейро загинула виконавиця пісні «Lambada»