Війна
24 січня 2017
Поліція затримала особистого охоронця «мера» Слов'янська
За словами затриманого, він і ще двоє охоронців постійно супроводжували "мера".
news-image

Невідомо, за які заслуги чоловік був призначений особистим охоронцем-водієм "мера".
У Слов'янську Донецької області співробітники кримінальної поліції в ході оперативних розробок затримали особистого охоронця "народного мера ДНР".

Інформує «Є!», з посиланням на rupor.info.


Про це в понеділок повідомили у Відділі комунікації поліції Донецької області.

"Поліцейські затримали в Слов'янську особистого охоронця" народного мера ДНР мера "Слов'янська Павленко, відомого службою в КДБ, і всюди його супроводжував", "Чоловік працював водієм-охоронцем" - сказано в повідомленні.


Відзначається, що цей 49-річний житель Слов'янська з 15 червня 2014 за власним бажанням приєднався до бойовиків, розраховуючи добре заробити. Саме в цей час терористи поставили керувати містом нового "мера" після того, як старий був затриманий, нібито за розкрадання "гуманітарної допомоги".
Невідомо, за які заслуги чоловік був призначений особистим охоронцем-водієм керівника окупаційної "влади", що має російську військову освіту і досвід служби в органах держбезпеки. Водій на своїй посаді пропрацював до 5 липня 2014 року - дня звільнення Слов'янська від окупантів.
За словами затриманого, він і ще двоє охоронців постійно супроводжували "мера". Одним з цих двох був 30-річний житель Слов'янська, якого поліцейські затримали в листопаді минулого року. Відпрацьовуючи його зв'язку, оперативники встановили, що, тікаючи з міста після звільнення Збройними силами України, він залишив свій автомат Калашникова водієві. Так правоохоронці і вийшли на ще одну довірену особа "мера".
За місцем проживання водія-охоронця не виявилося. За його словами, він автомат розібрав і викинув в річку. Але правоохоронці виявили автомобіль побіжного "мера".
Поліцейські з'ясували, що чоловік кілька разів їздив до свого колишнього "боса" в окупований Донецьк. В одну з поїздок повернувся з автомобілем Skoda, який належав "народному мерові". За словами затриманого, транспорт він викупив.
Весь цей час чоловік перебував у Слов'янську, перебиваючись випадковими заробітками. Співробітники поліції зібрали докази пособництва підозрюваного терористам, серед матеріалів кримінального провадження є і відео, зняті пропагандистським каналом РФ.
Зараз чоловікові оголошено про підозру за ч.1 ст.256 (Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності) України: Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі.

Читайте також: Бойовик «ЛНР» застрелив двох товаришів по службі і покинув у лісосмузі