Події
24 січня 2017
Протестувальники блокують в'їзди до Києва
Житомирська траса оповита димом від шин.
news-image

Активісти, що підтримують закон про зміни до Митного кодексу щодо авто на іноземній реєстрації, збираються сьогодні заблокувати усі в'їзди до Києва, передає «Є!» із посиланням на ТСН.

Акція була анонсована ще за декілька днів.

Протестувальники вже почали заважати руху автомобілів чорним димом від шин на Житомирській траси. Також частково заблоковано рух з боку Борисполя.

Вони вимагають ухвалити закону про зміни до Митного кодексу без зволікань. Нова редакція передбачає пом'якшення умов пересування на автомобілях з іноземною реєстрацією: якщо раніше, аби завести до України вживане європейське авто, потрібно було або кожні 5 днів перетинати кордон або робити це через іноземну фірму, то зараз українці мали б змогу сплативши на митниці річний платіж легально пересуватись, не розмитнюючи транспортний засіб.

Річний платіж порівняно невеликий: близько 2,5% від вартості розмитнення автомобіля. Утім з кожним роком він буде збільшуватись.

Під дію цього закону потрапляють лише автомобілі, причіпи та мотоцикли, що старші 7 років.

Люди кажуть, що сьогоднішня акція протесту - це лише попередження, щоб не затягувалося прийняття змін до кодексу.

Читайте також: Поліція попереджає: завтра ймовірне часткове блокування руху транспорту на в'їздах до Києва
Читайте також: Найбільш зношені ліфти першими потрапляють до програми з ремонту, заміни та модернізації – Володимир Бондаренко
Читайте також: На посаду доглядача північного сяйва в готель у Лапландії надійшло 1500 заявок