Політика
24 січня 2017
«Я бачив, як Савченко зустрічають матері полонених. Деякі готові видряпати їй очі», - нардеп
Сергій Євтушок підкреслив, що переговори Надії Савченко з ватажками бойовиків є неприпустимими.
news-image

Депутат парламенту від "Батьківщини" Сергій Євтушок вважає, що народний депутат Надія Савченко (позафракційна) щиро намагається звільнити українських полонених, але методи, до яких вона при цьому вдається, зокрема переговори з терористами, є неприпустимими. Про це він заявив в інтерв'ю Цензор.НЕТ, передає «Є!»

Савченко - це вже не наша історія. Ми її виключили за те, що у нас не збігається політика. Категорично засудили переговори з терористами.

Вона з нами не радиться. Є нам непідзвітною і безконтрольною.

Я Савченко можу десь зрозуміти в одному контексті : напевно, її зачіпає те, що вона змогла вийти на свободу, а багато українців там залишаються.

Я бачив на власні очі, як її зустрічають матері полонених. Деякі готові їй видряпати очі. Тому, ймовірно, вона хоче зробити все можливе, щоб витягнути хлопців звідти. Не виключено, що у неї тепер є такий внутрішній комплекс. Тому що для її звільнення ми, дійсно, зробили все, що могли: "Батьківщина", включивши в список; парламент, який підтримував своїми голосуваннями; ПАРЄ, де дали додатковий імунітет; Президент, який дав Героя України. Всі бажали одного - витягнути її з російської в'язниці. І ми це зробили.

Не можна сказати, що Савченко з самого початку була ідеологічно на наших позиціях. Я особисто не знав, наскільки у неї сформований політичний світогляд. Але ми звільняли її, - зазначив Євтушок.

При цьому нардеп підкреслив, що переговори Савченко з ватажками бойовиків Захарченко та Плотницьким є неприпустимими, оскільки вони керуються безпосередньо з Москви, і навряд чи це зіграє на користь Україні.

Для мене вони (Захарченко і Плотницький - ред.) не суб'єкти, а якісь незрозумілі люди. Ще один момент, який я не розумію: з ними домовлятися - собі дорожче. Хіба не ясно, що це буде використано проти України?! А про що з ними говорити, якщо вони самі нічого не вирішують, а отримують вказівки з Кремля?! Про що домовлятися?! Хто вони такі?! Це ж пусте місце! Однак дуже хочеться, щоб усіх полонених повернули. Хоча реалії зовсім інші, - зазначив Євтушок.

Нагадаємо, що 7 грудня 2016 року народний депутат Надія Савченко провела зустріч в Мінську з ватажками "ДНР" Олександром Захарченком і "ЛНР" Ігорем Плотницьким. Пізніше вона оприлюднила списки полонених і зниклих безвісти на території Донецької та Луганської областей.

Читайте також: «Ми поступово просуваємося вперед»: у силах АТО дали свій прогноз щодо завершення війни на Донбасі
Читайте також: Спосіб повернення півострова буде збройним - комбат «Криму»
Читайте також: Патрульні за «гарячими слідами» затримали чоловіка, який пограбував 9-річного хлопчика