Події
24 січня 2017
Пропагандиста Грехема Філліпса вигнали з парламенту Британії (відео)
Блогера видворили під крики "ганьба".
news-image

Проросійського блогера-пропагандиста Грехема Філліпса видворили з будівлі британського парламенту. Відповідне відео опублікували у Твіттері посольства України у Великій Британії, передає «Є!»

На ньому видно, як охорона виводить Філліпса із одного з залів парламенту під вигуки "ганьба", "забирайся звідси", "брехун".

Водночас посол України у Великій Британії Наталія Галібаренко прокоментувала:

Ніхто не зможе зіпсувати британсько-українські відносини… Навіть російський ляльковий пропагандист Філліпс, якого поліція видворила з парламенту Британії.

Як відомо, 18 вересня перший віце-спікер ВР, представник України у тристоронній контактній групі щодо Донбасу у Мінську Ірина Геращенко заявила, що російські "журналісти"-пропагандисти, зокрема Філліпс знущаються над звільненими українськими заручниками.

На оприлюдненому відео Філіпс зухвало називає звільненого з полону Жемчугова українським диверсантом, "зомбі", розпитує, хто його "зомбував" і сперечається з українцем про свої "правдиві репортажі".

Посол Великобританії в Україні Джудіт Гоф повідомила, що вражена поведінкою журналіста Грема Філіпса під час обміну полоненими, однак у британського уряду немає підстав забороняти йому виїжджати з країни.