Суспільство
24 січня 2017
У МВС готують сюрприз для водіїв авто
У Закон «Про дорожній рух» та правила дорожнього руху України планують внести зміни.
news-image

Зокрема, кожні 5-15 років доведеться перездавати на права з метою періодичної перевірки знань і навичок.

Заступник голови МВС з євроінтеграції Анастасія Дєєва оприлюднила на своїй сторінці у Facebook нововведення, які очікують українських водіїв найближчим часом, передає «Є!», посилаючись на AUTO-Consulting.

У посвідчення водія додадуть мікрочіп. Також змінять термін дії та підкатегорії. Такі зміни готуються внести у Закон «Про дорожній рух» та правила дорожнього руху України.

Але крім того, Дєєва анонсує зміну строку дії посвідчення водія. За її словами, це від 5 до 15 років в залежності від категорії транспорту з метою періодичної перевірки знань і навичок.

За словами заступника глави МВС: «перегляд строків дійсності сприятиме більшій безпеці дорожнього руху».

Крім того, Дєєва анонсує і появу нових стандартів і періодичності проведення технічного контролю транспорту, який перевозить небезпечні вантажі. Також будуть впроваджені нові стандарти з підготовки та екзаменації водіїв.

Анонсувала Дєєва перегляд категорій автотранспорту.

А завершила свій допис заступник міністра МВС так: 

«Мені подобається, що команда МВС не зупиняється на виконанні зобов'язань перед ЄС, та розробляє по-справжньому нові та сучасні підходи та вдосконалюється з кожним днем».

Не виключено, що українським водіям тепер доведеться підучувати правила ПДР і оплачувати всю процедуру здачі на права із завидною регулярністю.