Політика
25 січня 2017
У нашого кордону розгортаються дві повноцінні армії РФ
Виявлена мотострілецька дивізія - лише епізод, - Машовець.
news-image

Під прикриттям формування 150-ї мотострілецької дивізії в Ростовській області російський генштаб може нагнати техніку і озброєння і перекидати їх на окупований Донбас. Про це в коментарі виданню "ГОРДОН" зазначив військовий експерт, координатор групи "Інформаційне опір" Костянтин Машовець, передає «Є!».

Наявність цієї дивізії для нас секретом не була. Вона не єдина в РФ. Ще формуються дивізії в Центральному військовому окрузі, розгортається ряд нових бригад. Є офіційна версія, що це робиться в зв'язку з наближенням НАТО до кордонів Росії. У кордону з Україною по суті розгортаються дві повноцінні армії. Виявлена ​​дивізія - всього лише один з епізодів, - зазначив співрозмовник.

За його словами, робота інспекторів на російській території дозволяє реально оцінити ситуацію, чисельність техніки і людей.

Інспекція дозволяє подивитися на динаміку військової діяльності уздовж наших кордонів. Виявлено кілька цікавих речей. Наприклад, наявність систем залпового вогню великого калібру типу" Ураган "в районі Новочеркаська. Також робота групи дозволяє оцінити реальну кількість військовослужбовців, - повідомив Машовець.

Він вважає, що знаходження значної кількості російських військових і техніки біля кордонів з Україною не впливає на активність бойовиків на Донбасі уздовж лінії розмежування.

Інша справа, що під прикриттям формування дивізії російський генштаб може займатися іншими речами. Наприклад, нагнати техніку не на одну дивізію, а, скажімо, на три, і перекидати на окуповану територію Донбасу техніку і озброєння, - підкреслив експерт.