Події
25 січня 2017
Батько загиблого у Княжичах назвав свою версію трагічної події
Батько загиблого під час стрілянини у Княжичах поліцейського Олександр Орлов проводить власне розслідування трагічної події.
news-image

Про це він розповів депутатам Київської обласної ради на засіданні комісії з питань законності і правопорядку, передає «Є!», посилаючись на 24 канал.

Олександр Орлов працював в правоохоронних органах понад 20 років. Наразі він збирає інформацію про перестрілку в Княжичах разом із приватним детективом.

Чоловік підозрює, що КОРДівці грабували будинки заможних власників у Княжичах. Тому, на думку Орлова, прокуратура і вилучила усі відео з камер спостереження сусідніх будинків. Вірогідно, що спецпризначенці відкрили стрілянину, коли працівники Державної Служби Охорони зловили їх на “гарячому”.

Нагадаємо, 4 грудня 2016 року під час спецоперації Нацполіції України та Корпусу оперативно-раптового дії із затримання грабіжників в Княжичах через непорозуміння сталася перестрілка між ними та поліцейськими з Броварів. Тоді загинули п’ятеро правоохоронців. Серед них начальник КОРДу з Тернопільщини Віталій Валецький.

Т. в. о. голови Нацполіції Вадим Троян заявив, що від служби відсторонено 25 працівників поліції, які брали участь у спецоперації. Журналіст Костянтин Стогній упевнений, що у Княжичах відбулась операція зачистки, а не випадкова перестрілка.

За результатами службового розслідування, 7 офіцерів, які перебували на керівних та оперативних посадах, звільнені з лав Національної поліціїУкраїни. Стосовно ще 9 поліцейських застосовано дисциплінарні стягнення.