Київ
26 січня 2017
Кияни можуть отримати міські гранти на капремонт і термомодернізацію будинків
Кожна будинкова громада столиці має можливість отримати від міста оплату 70% вартості робіт.
news-image

В «Школі обізнаного киянина» представникам органів самоорганізації населення (ОСН) презентували Порядок участі у програмі з реалізації енергоефективних заходів у житлових будинках міста Києва за програмою співфінансування 70/30%. Киянам детально розповіли про можливості отримання муніципальних грантів на оплату ремонту будинку та проведення в ньому енергоефективних робіт, передає «Є!» із посиланням на прес-службу КМДА.

За словами начальника Управління розвитку житлово-комунального господарства Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Віри Радченко, кожна будинкова громада столиці має можливість отримати від міста оплату 70% вартості робіт капремонту та термомодернізації.

У Києві діє два відповідні рішення Київської міської ради, що дають можливість і будинкам, де створені ОСББ та ЖБК, і будинкам, де не створені такі об’єднання, подавати заявки на отримання компенсації. У випадку з будинками, де не створені ОСББ та ЖБК, немає обмежень за видами робіт. Їх обирають самі люди, бо саме мешканці найкраще знають що й коли треба ремонтувати в будинку, – пояснила Віра Радченко, презентуючи Порядок.

Як зазначив Олексій Тихонов, радник заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, за два роки існування проекту для будинків ОСББ та ЖБК, енергоефективні роботи виконали понад 70 багатоповерхівок.

Термомодернізація будинку дозволяє покращити його енергоощадні характеристики, що напряму впливає на зниження вартості комунальних послуг, у першу чергу, опалення та гарячого водопостачання. Окрім того, наприклад, за рахунок утеплення стін та заміни вікон і дверей, змінюється ще й зовнішній вигляд будинку, – зазначив Олексій Тихонов.
Читайте також: Міністр інфраструктури нагадав керівнику «Укрзалізниці» Балчуну, що той - музикант
Читайте також: Коломойський більше не буде фінансувати Дніпро
Читайте також: У Києві камери відеоспостереження допомогли викрили зловмисника, який інсценував розбійний напад (відео)