Політика
27 січня 2017
Порошенко доручив Гройсману розібратися із львівським сміттям
23 січня мер Львова Андрій Садовий звернувся до прем'єра з проханням доручити надзвичайної комісії досліджувати можливий новий обвал на Грибовицькому сміттєзвалищі.
news-image

Президент Петро Порошенко провів зустріч з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, на якій обговорив ситуацію з вивезенням сміття у Львові. Про це повідомляє прес-служба глави глави держави.

Інформує «Є!», з посиланням на news.liga.net.

Прибирати сміття - прерогатива органів місцевого самоврядування але, коли там не можуть в рамках своєї компетенції вирішити цю проблему, коли власну господарську безпорадність обгортають в політичну матерію, а безпеці городян загрожує екологічна катастрофа, - необхідно допомогти городянам, - заявив Порошенко.

Відзначається, що завтра прем'єр-міністр Гройсман планує відвідати Львів з робочою поїздкою.

23 січня мер Львова Андрій Садовий звернувся до прем'єра з проханням доручити надзвичайної комісії досліджувати можливий новий обвал на Грибовицькому сміттєзвалищі. Гройсман відповів, що "жителі міста не повинні страждати від безгосподарності і безпорадності міських чиновників".

У травні минулого року на Грибовицькому сміттєзвалищі сталася масштабна пожежа, після пожежі на звалищі трапився обвал. В результаті, під горою сміття виявилися троє рятувальників, всі вони загинули.

За фактом обвалу поліція у Львівській області відкрила кримінальне провадження, а Грибовицьке сміттєзвалище закрили. У Львові різко загострилася ситуація з утилізацією відходів.

Читайте також: Стало відомо, скільки часу Київ прийматиме на утилізацію львівське сміття
Читайте також: В Одесі під Потьомкінськими сходами серед сміття знайшли труп (фото)