Резонанс
27 січня 2017
Правоохоронці пограбували будинок у Княжичах після грабіжників - Луценко
Речник Нацполіції Артем Шевченко відмовився коментувати слова генпрокурора.
news-image

Генеральний прокурор Юрій Луценко у коментарі агенції "Інтерфакс-Україна" повідомив, що правоохоронці повторно пограбували будинок у Княжичах, біля якого сталась смертельна стрілянина, передає «Є!» із посиланням на ВВС.

Зараз у нас є факти того, що будинок, біля якого сталася стрілянина, був пограбований двічі - один раз грабіжниками, вдруге - працівниками правоохоронних органів, - сказав пан Луценко.

Раніше у поліції стверджували, що троє підозрюваних у розбої, почувши стрілянину, відмовилися від плану грабувати і намагалися втекти. Їх затримали і вилучили вогнепальну зброю.

Речник Нацполіції Артем Шевченко відмовився коментувати слова пана Луценка, нагадавши, що поліція передала всі матеріали справи Генпрокуратурі.

Також, за словами генпрокурора, підозру керівництву операції в с. Княжичі Броварського району Київської області, під час якої сталася стрілянина між правоохоронцями, можуть розширити на ст.115 Кримінального кодексу - "умисне вбивство".

Відбулася низка слідчих дій, які дозволяють нам говорити про уточнення підозри керівникам цієї операції. У них у всіх зараз є службова недбалість, яка призвела до особливо тяжких наслідків у вигляді загиблих. Але після експертиз її можуть уточнити пред'явленням статті 115 - "вбивство, - розповів Юрій Луценко.

Генеральний прокурор додав, що розслідують також події під час затримання грабіжників на околицях Києва.

Під час спецоперації Нацполіції України та корпусу оперативно-раптової дії (КОРД) із затримання грабіжників у с. Княжичі поблизу Києва вранці 4 грудня 2016 року сталась стрілянина зі співробітниками Броварського відділу поліції охорони, під час якої загинули п'ять правоохоронців.

Юрій Луценко повідомив, що слідчі Генпрокуратури вбачають у діях тих, хто координував операцію правоохоронців, ознаки злочинної недбалості.

Заступник голови Національної поліції Олександр Вакуленко повідомив 13 січня, що службове розслідування інциденту в Княжичах завершене.

Читайте також: Декомунізація: В'ятрович заявив, що не варто робити 8 березня державним і святковим днем
Читайте також: У Трампа підготували указ про зняття санкцій з Росії - ЗМІ
Читайте також: В Ізраїлі автобус зірвався у 70-метрову прірву, є загиблі