Суспільство
27 січня 2017
Поліція попереджає: на Київщині активізувалися шахрайки, що «знімають порчу»
З початку року тільки на території Броварщини зареєстровано 13 випадків шахрайства.
news-image

У столичному регіоні активізувалися шахраї-ворожки, попереджають у поліції Київської області, передає «Є!»

Аби відмолити «пороби», 26-річна броварчанка віддала шахраям всі свої золоті прикраси. Незнайомці спершу запитали, як пройти до аптеки, а коли дівчина відповіла, загіпнотизували – розповіли про страшну «порчу», наведену на її сім`ю.

Що було далі, дівчина пригадати не може. Коли отямилась, шахрайок вже не було, а разом з ними зникли обручки та сережки. Як віддала золото зловмисницям, потерпіла не пригадує, - розповіли у поліції.

Нині поліцейські розшукують шахраїв, а жителів столичного регіону вкотре закликають бути пильними, не довіряти та звести до мінімуму спілкування з незнайомцям.

Попри всі застереження та інформування громадян через засоби масової інформації, люди все ж таки продовжують віддавати гроші та ювелірні прикраси шахраям. Очільник Броварської поліції Олег Янчинський розповів, що види шахрайства пов’язані зі «зняттям порчі» та гаданням в наш час поширені. Їх розкриття та затримання зловмисників ускладнюється тим, що потерпілі, як правило, звертаються за допомогою у поліцію тільки через деякий час. Завдяки цьому шахраї мають в запасі достатній арсенал часу, аби зникнути якнайдалі з місця злочину.  

Так, з початку року, тільки на території Броварщини зареєстровано 13 кримінальних правопорушень за ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Читайте також: У Києві подружжя домушників на очах у поліцейських пограбувало квартиру
Читайте також: У Слов'янську мати залишила дітей у холодному домі без їжі
Читайте також: Київський професор забажав 400 доларів за здачу сесії