Політика
27 січня 2017
Вадим Рабінович: «Коли народ залишається без штанів, то затягувати паски вже нікуди!»
Політик переконаний, що незабаром економічний курс держави буде мати негативні наслідки.
news-image

Влада не вміє керувати економікою, та й взагалі країною. Вона йде шляхом затягування поясів людям. Але коли народ вже без штанів, то затягувати паски нікуди. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив народний депутат України, голова підкомітету ВР з прав людини та лідер партії «За життя» Вадим Рабінович, передає «Є!»

За словами парламентарія, сьогоднішня економічна політика України спрямована не на підвищення рівня життя, а на стягнення коштів у населення.

Вадим Рабінович переконаний, що такий економічний курс нашої держави вже в доступному для огляду майбутньому буде мати негативні наслідки.

Влада не розуміє, що для того, щоб у людей були гроші, треба підвищувати купівельну спроможність громадян. Щоб люди не виживали, а заможно жили - і тоді запрацюють економічні механізми. Немає іншого шляху.

Замість цього ми спостерігаємо, як влада просто знищує власне населення: придавлює падінням національної валюти, закриттям банків, душить тарифами, поборами й цінами, податками на пенсії, відібранням стипендій. Країни всього світу шукають механізми захисту громадян від підвищення цін, збереження і збільшення їх життєвого рівня. Так у всьому світі, крім нашої країни , - заявив Вадим Рабінович.

Лідер партії «За життя» також зазначив, що вважає цинічним з боку влади підвищувати податковий тиск на населення, не розкриваючи при цьому корупційних справ проти чиновників.

Жодної серйозної кримінальної справи по корупції. Всі, хто раніше бігли, вже повернулися і працюють, нікого не чіпають: встигли відкупитися. Чиновників зняли з розшуку Інтерполу.

Ситник розповідає, що НАБУ 100 мільйонів повернуло, а на нього в бюджеті закладено майже півтора мільярда. Так, може, зробити хороший "бізнес": закриємо бюро - і заощадимо державі мільярд і чотириста мільйонів?

До бюджету закладені гроші від Януковича і Лазаренка, а замість усього цього комбінація з трьох пальців ... - констатує Вадим Рабінович, додаючи, що владі слід працювати над вирішенням конкретних економічних проблем, а не виступати з законопроектами, які роз'єднують українське суспільство.

Нам не можна допускати, щоб, тікаючи від суду за розграбування країни, нас знову кидали в ненависть, в протистояння. Щоразу вони з влади тікають, а потім повертаються під гаслами роз'єднання, якийсь катавасії. Нам не можна цього допускати не можна, щоб нас в черговий раз роз'єднували, підбурювали один одного, не можна громадянської війни. Не можна приймати закони, які нас роз'єднують.

Ось в Швейцарії п'ять мов, і нікому це не заважає, не заважає Швейцарії процвітати. Відсутність мови ще нікому не заважала процвітати, а ось відсутність мізків і совісті заважає. Нам не потрібно радіти тому, що сусіди живуть ще гірше нас. Нам треба будувати свою багату і сильну Україну, Швейцарію Східної Європи, де люди будуть жити, а не виживати під гнітом злодіїв, - наголосив політик.

Читайте також: Кличко: «Ми працюємо над створенням у Києві Меморіалу пам’яті жертв Голокосту»
Читайте також: Поліція попереджає: на Київщині активізувалися шахрайки, що «знімають порчу»
Читайте також: У штабі АТО уточнили, де минулої доби загинули двоє бійців