Суспільство
28 січня 2017
Турчинов заявив, що 99% співробітників СБУ і МВС, які працювали в Криму на момент анексії, зрадили присязі
За словами Турчинова, на початку 2014 року Збройні сили України могли протиставити Росії тільки дві батальйонно-тактичні групи.
news-image

Більшість українських військовослужбовців, співробітників Служби безпеки України (СБУ) і Міністерства внутрішніх справ (МВС), які під час анексії Криму знаходилися на півострові, змінили присяги.

Про це секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олександр Турчинов сказав 27 січня під час презентації другого видання книги "Добробати. Історія подвигу батальйонів, які врятували країну", повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН", передає «Є!».

З 13 тисяч військовослужбовців Збройних сил України (які перебували в Криму в момент початку російської агресії проти України. -" ГОРДОН ") не зрадили присязі 3900. Серед співробітників Служби безпеки України 99% зрадили. Серед Міністерства внутрішніх справ, представленого в Криму, 99 відсотків зрадили. В таких умовах ми починали з вами боротьбу, - зазначив він.

Турчинов додав, що на початку 2014 року Збройні сили України могли протиставити Росії тільки дві батальйонно-тактичні групи.